Project Description

NAMENA: Pri pripremi podloge za ugradnju podnog (površinskog) grijanja i hlađenja. Štiti polistirenske ploče od direktnog udara cementa i oštrih čestica . Ista folija prepreka je prodiranju vlage u estrihu i propisana je ISO / DIN standardima. U odnosu na PE foliju, ona je povoljna jer oslobađa supstrat od statičkog naboja uzrokovanog protokom tekućine i apsorbira i ravnomjerno raspoređuje prijenos topline na podlogu.

Odštampane rasterske rešetke omogućavaju brz i precizan raspored cjevovoda bez korištenja metra za montažu. PEX i AL-PEX cijevi se fiksiraju na AL foliju u ravnoj ploči od stiropora sa obujmicom POLY (kataloški broj: 03-09) i pomoću Takera POLY (kataloški broj: 03-22).

KARAKTERISTIKE: AL folija je izrađena od SOLFLEX-a, jednostranog otiska u mrežnom uzorku, s 100 -100 mm raspodjelom punih linija i isječenim linijama na 50 mm. Kod polaganja AL folije uzdužno se spaja s AL ljepljivim trakama. AL folija ima visoku vodljivost, vodootpornost, fleksibilnost i provodljivost statičkog elektriciteta. Montira se ručno.

DIMENZIJE: širina = 1000 mm

BOJA: Srebrno metalik sa rebrastim tiskom: bordo crvena

PAKOVANJE: rola; fi 100 mm X 1000; površina pakiranja: 50×1 m = 50 m2; Težina rolne: cca. 3 kg.