Project Description

NAMJENA:  prilikom pripreme podloge za ugradnju podnog (površinskog) grijanja i hlađenja. Pruža zaštitu stiropora na toplotnoj i zvučnoj izolaciji, od direktnog utjecaja cementa i oštrih čestica glazura.

Ista folija je barijera za prodiranje vlage u estrihe i propisana ISO / DIN standardima. Odštampane rasterske rešetke omogućavaju brz i precizan raspored cjevovoda bez korištenja metra pri montaži. Cijevi se učvršćuju na PE foliju na ravnoj ploči od stiropora pričvršćivanjem stezaljki POLY cijevi za PE X cijevi (kataloški broj: 03-09)pomoću spojnice POLY (kataloški broj: 03-22).

KARAKTERISTIKE: PE folija je izrađena od recikliranog LDPE, ekstrudiranog filma, sa dodatkom aditiva za poboljšanje mehanički svojstava. Debljina PE ekstrudirane folije je od 0,14 do 0,15 mm, tj. 140-150 qmm (mikrona).

Jednostrano se štampa u mrežnom uzorku s rasporedom 100×100 mm – punih linija i isprekidanih između linija na 50 mm. Pri polaganju PE folija se međusobno povezuju ljepljivom trakom. Folija je izuzetno čvrsta za penetraciju, ima propisanu vodonepropusnu gustoću i fleksibilna je za efikasno postavljanje na stiroporne ravne ploče. Montira se ručnim odmotavaljem sa rolne.

DIMENZIJE:  širina = 2000 mm x0,14 -0,15 mm

BOJA:  zelena / siva

PAKOVANJE: Rolna: fi 180 mm X 1000; Površina pakiranja: 50×2 m = 100 m2; Težina rolne: cca. 15 kg.